BIO Maitake pulbere
- Grifola frondosa
- conține doar 100% corpuri de fructificație
- cu un conținut ridicat de fibre
- Produsul este în stoc
- Data expirării: 31.01.2027
- Expediem din depozit astăzi!
Corpul nostru este expus zilnic la diferiți factori care au un impact negativ asupra funcționării sale. Suprasolicitarea, stresul, ritmul de viață rapid, alimentația dezechilibrată și lipsa somnului sunt doar câteva din multele probleme cu care se confruntă omul modern.
Deși acestea sunt probleme moderne, pentru ele se pot găsi soluții tradiționale - adesea nu ne dăm seama de darurile pe care ni le oferă natura și pe care le cunoșteau deja strămoșii noștri.
Aceste greșeli cu siguranță nu sunt făcute în Asia, deoarece de secole se bazează pe fitoterapie și micoterapie, care sunt încă puternic prezente acolo.
Unul dintre ciupercile care provine din Japonia și China este maitake sau "ciuperca dansatoare". Numele său în limba japoneză înseamnă "ciupercă dansatoare", deoarece este atât de valoroasă încât oamenii obișnuiau să danseze de bucurie când o găseau în natură.
Această ciupercă remarcabilă oferă o gamă largă de utilizări - atât în fitoterapie, cât și în bucătărie, unde este apreciată pentru aroma sa delicată de pământ și ușor de nucă, pe care mulți bucătari o numesc umami.
O motivație suplimentară pentru adăugarea maitake în dietă este cu siguranță faptul că este bogată în fibre și proteine - 37 g fibre și 21,9 g proteine la 100 g.
Un alt aspect important al pulberii de ciuperci este metoda de producție, care în cazul acestui produs este 100% organică și pentru obținerea pulberii se folosesc doar tripozii sau corpurile de fructificație.
Acest lucru se datorează faptului că partea supraterană a ciupercii este cea care are cea mai mare concentrație de compuși bioactivi benefici și este, de asemenea, partea care este recoltată pentru consum.
Avantajul maitake sub formă de pulbere este și modul de preparare, pe care îl puteți adapta după dorință - pur și simplu amestecați pulberea în orice lichid (apă, suc, ceai, smoothie) sau mâncare (supe, sosuri, fulgi de ovăz și altele), iar pentru utilizatorii mai avansați, poate fi folosită și sub formă de capsule.
Maitake este astfel o modalitate naturală de a sprijini organismul, oferind beneficii variate și fiind recomandat în special:
Valoare nutritivă medie per | 100 g |
---|---|
Valoare energetică | 1552 kJ / 367 kcal |
Grăsimi | 5 g |
- dintre care grăsimi saturate | 0,94 g |
Carbohidrați | 21,6 g |
- dintre care zaharuri | 0,14 g |
Fibre alimentare | 37 g |
Proteine | 21,9 g |
Sare | 0,03 g |
Ingrediente: 100% maitake (Grifola frondosa; ciuperci) pulbere. *Din agricultură ecologică certificată. SI-EKO-002. Agricultură din afara UE.
Origine: China
Cantitate netă: 100 g
Produsul este supliment alimentar.
Doza zilnică recomandată: 2-4 g (1 linguriță = aproximativ 2 g).
Se recomandă să luați o cantitate mai mică la prima administrare timp de câteva zile și să creșteți treptat până la doza recomandată. Dacă este posibil, luați jumătate din doză dimineața și jumătate seara. Amestecați pulberea într-un lichid, cum ar fi apă, ceai, cafea, cacao, iaurt, suc, smoothie etc. Amestecați bine și beți cât mai repede posibil în înghițituri. Luați în timpul mesei sau cel puțin jumătate de oră după masă. Luați suplimentul continuu timp de cel puțin trei până la patru săptămâni, apoi faceți o pauză. Repetați cura de două ori pe an, cel mai bine în perioadele de toamnă și primăvară. Se recomandă să luați și vitamina C în același timp.
Precauții: Cantitatea sau doza zilnică recomandată nu trebuie depășită. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă echilibrată și variată și un stil de viață sănătos. A nu se lăsa la îndemâna copiilor! Femeile însărcinate, mamele care alăptează și copiii trebuie să consulte un medic înainte de utilizare.
Datorită ingredientelor naturale, culoarea, mirosul și gustul fiecărui lot pot varia. Acest lucru nu afectează calitatea și eficacitatea produsului. Închideți bine ambalajul după fiecare utilizare pentru a preveni contaminarea produsului.
A se păstra într-un loc răcoros și uscat.